Sneeuw op je auto

Het is vast heel herkenbaar. Je wordt wakker en ziet dat er een dikke laag sneeuw ligt. Omdat je niet veel tijd hebt, maak je de ruiten schoon en je rijdt naar je werk.
Maar wist je dat het levensgevaarlijk is als er nog sneeuw op je motorkap en dak ligt?
Vooral op de snelweg kan er plots een flinke lading van je auto vallen waardoor jij of andere weggebruikers enorm kunnen schrikken met alle gevolgen…
Het is daarom ook niet zo vreemd dat je hier een behoorlijke boete voor kunt krijgen op grond van art. 5 van de WvW (algemeen gevaar).
Dus als er een laag(je) sneeuw op de auto ligt, maak dan de hele auto schoon. Ruiten (geheel), koplampen, nummerplaat, parkeersensoren, motorkap en dak.
Kleine tip, maak eerst de auto schoon en open daarna pas de portieren. Anders kun je een flinke lading in je auto krijgen met een natte stoel als gevolg.

Reacties (1)

  • Dit zijn wat verstandige tips. Ik laat hem vaak zelf lekker even warmdraaien terwijl ik hem sneeuwvrij maak. Ik zorg er wel altijd voor dat ik mijn auto schoon heb, als er zand op de auto ligt en dan de sneeuw eraf schuiven gaat niet goed. Als die goed in de was zit gaat het ook makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

klantbeoordeling

social

Bezoekadres

  • Wendelgoor 7B9
  • 7604 PJ Almelo

Postadres